1

Zwemmen in de fortgracht




Zwemmen in de fortgracht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zwemmen in de fortgracht bij Zwembad de Kikker In deze tijd van plastic, beton en chloor zijn er nog steeds schone plekjes te vinden om te zwemmen. De Kikker is zo'n plekje. Hier zwemt u nog in puur natuur water, dat haar oorsprong ontleent aan een aantal wellen in de fortgracht van Fort Ruigenhoek. Dit fort, dat sinds 1870 bestaat ligt in het waterwingebied van Maartensdijk en wordt ook nog eens door veel groen omzoomd.
Deze rustige omgeving is een gastvrij thuis voor o.a. futen, meerkoeten, kwikstaartjes en vele andere soorten vogels. Hiervan kunt u tijdens het trekken van uw baantjes ook genieten.Sinds 1922 wordt hier al gezwommen. Eerst vanaf een niets omvattend strandje. Maar in de loop van de jaren zijn er meerdere voorzieningen bijgekomen.
U treft er o.a. aan twee grote steigers een hoge en lage duikplank en een afgezet badje met de nodige speel attributen voor de allerkleinsten. Verder zijn er ruime kleedcabines en twee gazons waarop u zich heerlijk in de zon kunt koesteren.
Een heel seizoen zwemmen en genieten van de natuurVan 12 mei tot en met 9 september 2018.
De openingstijden van zwembad De Kikker zijn:Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur.Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.Zon- en feestdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

 Bezoek www.zwembaddekikker.nl

Zwemmen in de fortgracht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.