1

PrinsjesFototentoonstelling 2018




PrinsjesFototentoonstelling 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf de opening van de PrinsjesFototentoonstelling op maandag 10 september tot en met zaterdag 29 september 2018 is in het in het Atrium van het Haagse stadhuis een selectie te zien van de foto’s die genomineerd zijn voor PrinsjesFotoprijs 2018. Maandag 10 september wordt de tentoonstelling geopend.
De PrinsjesFotoprijs wordt ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt voor de beste politieke foto van het jaar. De prijs drukt waardering uit voor parlementaire fotografie, dat sinds jaar en dag een onmisbaar inzicht biedt in de Nederlandse politiek. Dit jaar zijn foto’s van Werry Crone, David van Dam, Remko de Waal en Dirk Hol genomineerd. De PrinsjesFotoprijs 2018 wordt vrijdag 14 september uitgereikt in de Eerste Kamer.

Over Prinsjesfestival
Prinsjesfestival viert het feest van de democratie, want het is een feest om in een democratie te leven. Ieder jaar biedt het festival op en in aanloop naar Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten, rond het thema van de democratie. Prinsjesfestival wordt mogelijk gemaakt door meer dan 150 vrijwilligers. Samen bedenken en organiseren zij de evenementen waaruit het festival bestaat. Kijk voor meer informatie op www.prinsjesfestival.nl.

Thema
Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. Voor 2018 is het thema: ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?! | Over toekijken of meedoen in onze democratie’. Het thema stelt betrokkenheid van burgers bij onze democratie centraal. Het wil mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid voor onze democratie, mensen ook prikkelen om die te nemen. Democratie kent immers een gedeeld eigenaarschap. Voor vrijblijvendheid is dan ook geen plaats: ‘Vraag niet wat de democratie kan doen voor jou. Vraag wat jij kunt doen voor de democratie’.
www.prinsjesfestival.nl

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

PrinsjesFototentoonstelling 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.