1

Leven als in de ijzertijd




Leven als in de ijzertijd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom zelf ervaren hoe men in de ijzertijd leefde

Ervaar zelf hoe men in de ijzertijd leefde. Geldersch Landschap & Kasteelen, gemeente Ede, PRAE, AWN en Beleef Lunteren organiseren deze dag diverse ijzertijdactiviteiten voor jong en oud.

Bij de ijzertijdboerderij worden diverse demonstraties verzorgd. De vrijwilligers van GLK zijn op de raatakkers aan het werk, want het is oogsttijd. Verder zijn er diverse workshops voor jong en oud: ga met de natuurgids van GLK mee voor een korte wandeling naar de Germaanse put of maak een lange wandeling naar het Wekeromse zand, waarbij je kruiden plukt voor het eten. Er is ook een archeoloog van de gemeente Ede die vertelt over bodemvondsten. En je kunt meedoen met muziek maken. Doe stevige schoenen aan voor de wandeling en neem voldoende water mee.

Tijd: 10.30-16.30 uur
Entree: gratis
Adres: de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Tevens fietsknooppunt 76. Routebeschrijving: A30 afslag Lunteren, richting centrum via Postweg, Dorpsstraat richting Barneveld, bij de rotonde rechtsaf naar de Meulunterseweg. Op de Meulunterseweg is de tweede verharde weg de Vijfsprongweg, vanaf dat punt is het 1,7 km naar de parkeerplaats en de ijzertijdboerderij.

 

 Bezoek www.glk.nl

Leven als in de ijzertijd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.