1

Kamagurkistan: Voorbij de grenzen van de ernst




Kamagurkistan: Voorbij de grenzen van de ernst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De meesten kennen Kamagurka als een veelzijdige kunstenaar voor wie geen taboe veilig is. Al meer dan een 50 jaar overrompelt hij zijn publiek met zijn cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken en theaterperformances.

Deze zomer laat Het Noordbrabants Museum een overzichtstentoonstelling in 2 zalen zien. Je wordt uitgedaagd om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen. Na het passeren van de grenspost van Kamagurkistan, met een visumstempel op zak, stap je in het land van Kamagurka. Je krijgt een overzicht van Kamagurka’s absurdistische en vaak (met opzet) choquerende oeuvre. Bij vertrek kun je nog een ansichtkaart uit Kamagurkistan naar huis sturen.

Advies: Neem je paspoort mee!

Kamagurka als veelzijdige kunstenaar
In de tentoonstelling Kamagurkistan zijn ruim 50 jaar aan cartoons, schilderijen, ruimtelijke objecten en filmpjes van performances van Kamagurka te zien. Vanaf het begin met zijn eerste dagboekaantekeningen tot recent werk zoals strips met de antihelden Bert en Bobje. Ook onbekender werk dat Kamagurka maakte op de kunstacademie, zijn underground cartoons én zelfs dummy’s van zijn zelf uitgegeven humoristische cartoonbundels.De kern van Kamagurka’s werk is humor en dat is verbonden met hoe hij in het leven staat, wat hij waarneemt in zijn omgeving en wat hem inspireert. Kamagurka ontwierp speciaal voor Kamagurkistan de Kamarobot. Deze robot is een verlengstuk van hemzelf en print dagelijks nieuwe tekeningen.

 Bezoek www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Kamagurkistan: Voorbij de grenzen van de ernst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.