1e grootse BACHDAG in Grou




1e grootse BACHDAG in Grou

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de Sint Piter concertcommissie een uniek muzikaal evenement in Grou: de BACH dag. Op verschillende locaties in Grou kunnen mensen kennis maken met de wonderschone muziek van J.S. Bach. Niet alleen in kerkgebouwen, maar ook op meer onverwachtse locaties zoals in huiskamers, kroegen, winkels en op straat.

Bach gespeeld door (lokale) professionele musici, koren, leerlingen en ensembles. We openen de dag om 13.00 uur met een Bachconcert door het professionele ensemble HetConsort3.0. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt elke 20 minuten simultaan een concert gegeven op meer dan 15 locaties in Grou. In de Sint Piterkerk, de pastorie, op het Halbertsmaplein, bij Theo en Janet thuis, bij Oostergoo en zelfs op een heus schip dat daarvoor de haven van Grou aandoet.

Tussen 17.00 en 19.30 uur hebben bezoekers alle gelegenheid om te genieten van een hapje of drankje bij de plaatselijke horecagelegenheden. Amicaal serveert de BACH-HAP als diner en ook de overige plaatselijke ondernemers is gevraagd op enigerlei wijze aandacht te besteden aan deze dag. Daarbij kunt u denken aan bachmuziek bij de kapper, een geBACHje bij de bakker, stijlvolle aankleding van etalages of anderszins.
Om 19.30 uur sluiten we af met een slotconcert: Bach’s Kaffecantate met een uitgebreid professioneel ensemble en solisten (zangers). Eigenlijk meer een mini komische opera waarin een vader zijn dochter berispt omdat zij koffie drinkt. Vrouwen dienen immers thee te drinken ! Een prachtige afsluiting van een waar muziekfestijn.

Wilt u daarbij zijn ! Voor € 15 krijgt u de gehele dag toegang tot alle optredens inclusief het openings- en slotconcert. Meer informatie of voor het reserveren van kaarten kunt u terecht op sintpiterconcerten@gmail.com.

 Bezoek www.sintpiterconcerten.nl

1e grootse BACHDAG in Grou
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.