1

Tentoonstelling 'De zindering van de zee'




Tentoonstelling 'De zindering van de zee'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In De zindering van de zee laat gastconservator Joanna De Vos internationale kunstenaars in dialoog treden met De Mesdag Collectie. Deze hedendaagse kunstenaars worden gegrepen door de grootsheid en de onstuimigheid van de zee. De zee geldt voor hen als onuitputtelijke bron van inspiratie, als ‘batterij van de verbeelding’.

In de tentoonstelling vindt u video’s, installaties, objecten en schilderijen.

De tentoonstelling vormt tevens een ode aan Bas Jan Ader. In 1975 verdween deze Nederlandse kunstenaar tijdens zijn project In Search of the Miraculous, waarbij hij de Atlantische oceaan over wilde zeilen. Van Ader is nooit meer iets vernomen, zijn boot is later teruggevonden. Hij inspireerde tientallen kunstenaars van wie u werk ziet op de tentoonstelling.

Tijdens de expositie De zindering van de zee is De Mesdag Collectie uitgebreid met werken van hedendaagse kunstenaars. Deze vindt u niet alleen in de tentoonstellingszalen, zij zijn ook geïntegreerd in de vaste collectie. Laat u verrassen door deze serie bijzondere ‘ontmoetingen’ tussen hedendaagse kunstenaars en die uit de 19de-eeuw.

 Bezoek www.demesdagcollectie.nl

Tentoonstelling 'De zindering van de zee'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.