1

Ga samen met de bowachter op zoek naar het ree


-advertentiepositie-



Ga samen met de bowachter op zoek naar het ree

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Soms zien wandelaars op de Brunssummerheide plotseling een bruine schim door de struiken wegspringen. Dan is het één van de reeën die hier hun geheimzinnige leven leiden. Op vrijdagavond 14 en vrijdagavond 28 september geeft de boswachter van Natuurmonumenten liefhebbers de kans om meer te weten te komen over deze prachtige dieren tijdens een avondexcursie. De excursie duurt van 18.00 tot 20.30 uur, vertrekt bij het Bezoekerscentrum Brunssummerheide en is vooral gericht op volwassenen. De kosten voor deze wandeling bedragen voor leden van Natuurmonumenten € 7,-- en voor niet-leden € 10,-- per persoon. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via www.nm.nl/agenda. Aan het aantal deelnemers is een maximum gesteld, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Reeën of herten op de Brunssummerheide?
Veel mensen hebben wel eens reeën gezien, maar niet iedereen weet dat ze ook op de Brunssummerheide leven. Het zijn heel schuwe dieren die in de herfst en winter vooral ’s nachts actief zijn. Als een ree ergens van schrikt en niet de bron herkent, zal hij blaffen om andere reeën te waarschuwen. Dan zie je een groepje reeën door de struiken wegrennen. Maar schrikt een ree en herkent het wel het gevaar het is, dan zal het zo geruisloos mogelijk verdwijnen. Onze boswachters weten waar de reeën zich ophouden en een wandeling met de boswachter maakt de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren dan ook extra groot.

Schutkle(u)ren
Voor deze excursies geldt: trek donkere, niet ritselende kleding aan en stevige schoenen. Een verrekijker kan een ontmoeting nog indrukwekkender maken, dus zeker meenemen als dat kan. En denk er aan om je vooraf aan te melden!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Ga samen met de bowachter op zoek naar het ree
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.