1

Cinekid bij LUX Nijmegen




Cinekid bij LUX Nijmegen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De herfstvakantie vier je met Cinekid, het grootste kindermediafestival ter wereld! Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in de multimedia-speeltuin: het Kidslab. Ook worden er leuke activiteiten zoals een opblijfavond met kinderklassieker Het Zakmes en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei!

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld, dat tijdens de herfstvakantie in filmtheaters door heel Nederland georganiseerd wordt. Allerlei elementen die kinderen in de huidige mediawereld tegenkomen, krijgen hier een podium. Naast kwalitatieve films zijn er ook workshops en activiteiten voor kinderen. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober staat LUX geheel in het teken van Cinekid. Er draaien tijdens Cinekid negen verschillende kinderfilms. Het thema is dit jaar ‘mediajungle’, dus veel films staan in het teken van dieren, de natuur, het bos of de zee. Maar Cinekid is niet alleen maar films kijken; ook wordt er volop geknutseld en gespeeld in de multimedia-speeltuin: het Kidslab. Daarin kun je bijvoorbeeld met een virtuele auto over een zelfgemaakte racebaan rijden, de hoofdrol spelen in je eigen tekenfilm, of muziek maken met je handen.

 Bezoek www.lux-nijmegen.nl

Cinekid bij LUX Nijmegen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.