1

Nacht van de Wetenschap: Supermens


-advertentiepositie-



Nacht van de Wetenschap: Supermens

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Atrium Den Haag buigen op vrijdag 5 oktober van 21:00 tot 01:00 uur onderzoekers zich over het thema Supermens. Het avondvullend programma belicht vanuit verschillende disciplines de vele gezichten van de Supermens. De toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst.

Nacht van de Wetenschap geeft antwoord
Hoe gaan wij als mensen om met al die nieuwe technieken? En waar trekken we de grens? Wat zegt het eigenlijk over ons mensbeeld dat we zo fan zijn van films over superhelden met hun superkrachten? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens de Nacht van de Wetenschap.

Science Batlle
Tijdens de avond gaan twee jonge talentvolle onderzoekers de strijd met elkaar aan in de Science Battle, en zal Ronald Hanson zich van het Betweter Festival in Utrecht naar Den Haag teleporteren om de ontwikkelingen van quantumcomputing aan de kaak te stellen. Daarnaast verkent Another Kind of Blue mens-machine interactie in de dans Airman.

Programma
20.30 uur Inloop
21.00 uur Opening door Another Kind of Blue. Dans & Drones
21.05 uur Welkom door nachtvoorzitter Eveline van Rijswijk
21.10 uur Dan Hassler-Forest: Hoe zorgen films ervoor dat jij droomt van superkrachten en fan wordt van de nieuwste technologie?
21.35 uur Christine Mummery: Hoe kun je dankzij je eigen stamcellen sneller genezen van ziektes?
22.00 uur Peter Paul Verbeek: Hoever gaan we met sleutelen aan de mens?
22.25 uur Pauze
22.45 uur Science Battle Judith ter Schure: Wanneer heb je een experiment voldoende herhaald om overtuigd te kunnen zijn van je resultaten? Bastiaan Petermeijer:Hoe maken we jouw auto zo slim dat jij in de toekomst minder ongelukken veroorzaakt?
23.15 uur Ronald Hanson: Zorgt teleportatie ervoor dat we straks een superveilig quantuminternet hebben en een razendsnelle quantumcomputer? i.s.m. Betweter Festival in Utrecht
23.40 uur Afsluiting door nachtvoorzitter Eveline van Rijswijk
23.45 uur Drinks & DJ
01.00 uur Einde avond

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van de Nacht van de Wetenschap. Wel vragen we je om je aan te melden zodat we je de laatste informatie en bevestiging kunnen toe sturen.

www.wetenschapsnacht.nl

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Nacht van de Wetenschap: Supermens
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.