Vloeken in de Kerk speelt Op zoek naar geluk #3


-advertentiepositie-



Vloeken in de Kerk speelt Op zoek naar geluk #3

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geluk: wat is het eigenlijk en hoe kunnen we het in vredesnaam vinden in deze overprikkelde prestatiemaatschappij? Wat kunnen we op het gebied van geluk leren van de oude filosofen en wijze grondleggers van religies?

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk pakt actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melkt ze uit, gooit er een theatrale laag overheen, zoekt de kwetsbaarheid op, keert zichzelf binnenstebuiten en doet dat ook met het publiek. Het gezelschap blaast aldus nieuw leven in oude rituelen en zoekt samen met het publiek naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. De acteurs vervullen daarbij een rol als eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken in en over poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap. Het vierluik ‘Op zoek naar geluk’ is een inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk, in de kerk.

In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt Vloeken in de Kerk naar nieuwe vormen van houvast. In het derde deel van ‘Op zoek naar geluk’ duikt Vloeken in de Kerk in de geluks-tradities van allerhande culturen voor een flinke dosis multiculti happinez. De Buiksloterkerk vormt op 23 september het magische decor waartegen Vloeken in de Kerk op zoek gaat naar reflectie en zingeving.

De gastspreker voor de dienst op 23 september is Babah Tarawally. De muziek wordt verzorgd door wereldmuziekgroep Sidera.

 Bezoek www.buiksloterkerk.nl

Vloeken in de Kerk speelt Op zoek naar geluk #3
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.