Expositie Optische Effecten in de Koppelkerk


-advertentiepositie-



Expositie Optische Effecten in de Koppelkerk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 26 oktober tot en met 23 december toont de Koppelkerk de expositie Optische Effecten. De vijf exposerende kunstenaars proberen verwarring te stichten bij de kijker: wat je denkt te zien, is bij nadere beschouwing niet wat je ziet. De kunstenaars lieten zich inspireren door de grootmeesters van de optische en surrealistische kunst: M.C. Escher, Magritte en Dalí.

Nel Egberts (1951-2011)
Nel was een gedreven kunstenaar die haar opleiding volgde aan de Academie Minerva in Groningen. Een enorm oeuvre liet ze na: aquarellen, tekeningen, schilderijen en borduurcomposities. In haar abstracte werk is het resultaat zichtbaar van haar intensieve studie naar ruimtelijke vormen en wiskundige studies.

Ria Hoftijzer (1953)
Ria maakt mathematisch geordende abstracte schilderijen, waarbij kleur en contrast een grote rol spelen. Zij maakt haar eigen verf met ei-tempera en pigmenten en brengt deze vervolgens in transparante lagen aan op het doek. De subtiele kleurnuances roepen een meditatieve sfeer op. Ria is opgeleid aan ArtEZ te Arnhem. Ze woont en werkt in Aalten.

Jos de Mey (1928-2007)
Deze illusionistische kunstenaar woonde en werkte in België. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie van Gent. In het werk van Jos de Mey worden alledaagse objecten en oude Vlaamse landschappen in onmogelijke constructies geplaatst als een magisch spel tussen schijn en werkelijkheid.

Hanneke Rijks (1963)
Hanneke volgde na een studie Wiskunde een opleiding aan de VAK-MTS in de richting meubel maken. Hanneke werkt meestal met berkenmultiplex. Haar werk dwingt je goed te kijken naar wat je nou eigenlijk ziet: bijvoorbeeld een wandplastiek met oneindige vierkanten. Hanneke woont en werkt in Amstelveen.

Henk van der Vorst (1944)
Henk was van 1982 tot 2006 werkzaam als hoogleraar Numerieke Wiskunde in Delft en Utrecht. Henk maakt sculpturale objecten van papier. Daarbij gebruikt hij zelfontworpen motieven, veelal met een op-art karakter. Andere toepassingen zijn prints op aluminium, porseleinen borden en textiel. Hij woont en werkt in Maarn.

De expositie Optische Effecten is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 26 oktober tot en met 23 december te bezoeken. Om 14.00 uur en 15.00 uur worden er rondleidingen aangeboden door de expositie.

 Bezoek koppelkerk.nl

Expositie Optische Effecten in de Koppelkerk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.