1

Najaarsconcert 2018 Orkest van Utrecht




Najaarsconcert 2018 Orkest van Utrecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

"Tsjaikovski’s muzikale levensreis; najaarsconcert Orkest van Utrecht
Het Orkest van Utrecht neemt u mee op reis door het muzikale leven van Tsjaikovski, beginnend bij de muziek die hij hoorde als 4-jarig jongetje in Sint Petersburg. Op het programma staat het beroemde sprookje “De Notenkraker”, zijn mooiste symfonische gedicht “Romeo en Juliet” en werken van andere componisten zoals Mozart die hem hebben geïnspireerd tot het schrijven van zijn prachtige muziek. Op zaterdagavond 17 november is het concert te beluisteren in de Opstandingskerk in Woerden en op zondagmiddag 18 november in de Tuindorpkerk in Utrecht.

Programma “Op reis door het muzikale leven van de Russische componist Tsjaikovski”.
Tsjaikovski’s liefde voor de muziek startte toen zijn vader een Orchestrion (speeldoos) voor hem meenam en hij voor het eerst Zerlina hoorde. De prachtige klanken maakten zo’n diepe indruk op hem dat hij tot tranen toe geroerd was. Deze prachtige aria uit Don Giovanni, een opera over de vrouwenversierder Don Giovanni, leidde tot een levenslange verering van Mozart.

Ook voor Beethoven had hij grote bewondering. Zijn muziek liet hem beseffen dat het leven niet altijd loopt zoals je wilt en niet al je verlangens en wensen kunnen uitkomen… In de prachtige muziek “Ah Perfido” van Beethoven hoor je dit terug.

Het orkest van Utrecht speelt verder nog twee bekende werken van Tsjaikovski. Zijn sprookje “de Notenkraker” is als een kinderdroom die uitkomt. Het meisje Clara komt in een magische wereld terecht met levend speelgoed. Tsjaikovski laat je door de ogen van Clara genieten van de vrolijke dansen van het betoverde speelgoed. Ook kunt u genieten van het mooiste symfonische gedicht uit zijn hele repertoire: “Romeo en Juliet”. Geniet van de prachtige liefdesmelodie gespeeld door de hoorns.

Soliste Marieke Steenhoek, sopraan
Marieke Steenhoek, sopraan, behaalde in 2004 haar diploma aan het conservatorium van Amsterdam. Zij studeerde bij Maarten Koningsberger en Margreet Honig. Naast oratorium en opera is Marieke ook regelmatig in het moderne repertoire te horen. In 2008 maakte Marieke haar debuut als soliste bij het Concertgebouworkest en in 2010 bij De Nederlandse Opera. Ook is Marieke vaste soliste bij het Arion Ensemble Utrecht. De afgelopen jaren soleerde zij in o.a. het “Requiem” (Verdi), “Mattheus-” en “Johannes Passion” (J.S. Bach) als ook in opera’s. Zo zong ze de rol van Donna Elvira (“Don Giovanni” - W.A. Mozart) en de rol van Adele in “Die Fledermaus” (J. Strauss).

Orkest van Utrecht
Het Orkest van Utrecht bestaat uit ongeveer 45 muzikanten en bestaat 25 jaar. De ambitie is om bijzondere concerten uit te voeren op een hoog muzikaal niveau. Het orkest staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Michiel van Vliet. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd een keer te komen luisteren of mee te spelen tijdens de repetitie op woensdagavond. Met name strijkers en koperblazers zijn welkom. (458)

 Bezoek www.orkestvanutrecht.nl

Najaarsconcert 2018 Orkest van Utrecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.