1

Avond in het buitenmuseum


-advertentiepositie-



Avond in het buitenmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 27 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur organiseert het Zuiderzeemuseum weer Avond in het buitenmuseum. Het buitenmuseum is met meer dan duizend olielampen verlicht, alle huisjes zijn geopend, verschillende ambachten worden gedemonstreerd en bezoekers mogen mee op de veldschuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. Kinderen krijgen een gratis lampion (zolang de voorraad strekt) en er worden muzikale optredens verzorgd. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een knallende vuurwerkshow om 20.45 uur.
De entree bedraagt € 8,50 p.p. voor iedereen van 4 jaar en ouder. Via de stadsingang en de dienstingang betreed je het buitenmuseum.

Oudhollandse kermis
Ook zaterdagavond 27 oktober is de Oudhollandse kermis te bezoeken in het buitenmuseum. Tijdens deze feestelijke avond genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende gratis kermisattracties uit de jaren twintig, zoals een zwanenzweefmolen, luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Bij de kermisattracties vind je natuurlijk ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek.

Buitenmuseum
Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Avond in het buitenmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.