Expositie Kasteel Groeneveld - Sim Visser


-advertentiepositie-



Expositie Kasteel Groeneveld - Sim Visser

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op Kasteel Groeneveld exposeert kunstenaar Sim Visser met de expositie 'Zo alles'. Deze tentoonstelling heeft Visser indachtig het gedi

Op Kasteel Groeneveld exposeert kunstenaar Sim Visser met de expositie 'Zo alles'. De titel voor deze tentoonstelling ontleende Sim Visser aan de slotregel van het gedicht Psalm van Herman de Coninck. "Wat mij zo aanspreekt in dat gedicht is de lichte toon, de vreugde en verwondering over kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen, die desondanks het leven zoveel betekenis geven. Dat zijn ook de dingen die voor mij een belangrijke reden zijn om te schilderen, zoals een landschap, een stilleven, een interieur of een model. Daarbij is schilderen voor mij meer dan het verbeelden van de wereld om mij heen. Wat en hoe ik schilder wordt ook beïnvloed door andere zintuigelijke ervaringen zoals de koelte van schaduw, de geur van hooi, de muziek op de radio, de smaak van koffie in het atelier."

Deze tentoonstelling heeft Sim Visser indachtig het gedicht van Herman de Coninck vormgegeven als een intiem kabinet waarin de verschillende onderwerpen een dialoog met elkaar aangaan.

Sim Visser exposeert in binnen- en buitenland. Hij schreef boeken over kunst en over landschap. Dit is de derde keer dat hij in Kasteel Groeneveld exposeert: eerder was dat in 1989 en in 2006.

  • Data: 7 oktober t/m 24 december 2018
  • Kinderen tot 4 jaar gratis entree
  • Ook toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Expositie Kasteel Groeneveld - Sim Visser
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.