Van maandag 5 t/m vrijdag 30 november is de tentoonstelling Tegels in het Atrium Den Haag - Piet Design te zien. Een initiatief van Atrium City Hall in samenwerking met de afdeling Archeologie Den Haag van de Gemeente Den Haag, Piet Design en Letter Z Design.

Kleurrijke Tegelvloer
In 2002 lag in het Atrium een spectaculair kleurrijk tapijt van de Koreaanse kunstenaar Michael Lon. Met dat enorme succes in het achterhoofd heeft stichting Atrium City Hall de bekende ontwerper Elisabeth Rijkels van Piet Design uit de Haagse regio bereid gevonden een kleurrijk ontwerp te maken voor de tegelvloer van het Atrium. Elisabeth bedacht een historisch Labyrinth van veelkleurige, oud-Hollandse (plak) tegels op de bestaande vloer van het Atrium. Het stadswapen van Den Haag, de Ooievaar, krijgt in een speciale vorm een mooie plek op de vloer.

Archeologische vondsten - Archeologie Den Haag van de Gemeente Den Haag
Vanaf de 17de-eeuw waren veel Haagse huizen voorzien van gedecoreerde wandtegels. De afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag laat in deze tentoonstelling enkele fraaie voorbeelden zien die tevoorschijn zijn gekomen bij opgravingen in de Haagse binnenstad. Acrobaten, muzikanten, kooplui, spelende kinderen en kleurige vogels, vlinders en engeltjes komen voorbij in het speciaal door Piet Design ontworpen decor. www.denhaag.nl/archeologie

Elisabeth Rijkels - Piet Design
Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciƫle bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn. Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft, groeide Piet Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten. Nu ligt het accent binnen Piet Design bij productontwikkeling. Bindend element in alle projecten blijft de historisch verantwoorde grondslag.
Ook de tegels die in het Atrium worden getoond, zijn geĆÆnspireerd op de oud-Hollandse tegels uit de vroege 17de eeuw. Deze veelkleurige tegels werden veel in Nederland gemaakt toen de blauwe/witte Delftse tegels nog niet bestonden. Bovendien zijn de patronen op de vloer gebaseerd op eeuwen oude motieven. www.pietdesign.nl