1

Fototentoonstelling OVSE Hoge Commissaris


-advertentiepositie-



Fototentoonstelling OVSE Hoge Commissaris

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fototentoonstelling OVSE Hoge Commissaris
Voortzetting van de nalatenschap van Max van der Stoel –
fototentoonstelling documenteert 25 jaar OVSE Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden
Van 12 november t/m 1 december (behalve zaterdag 17 november) zal er in het Atrium Den Haag de fototentoonstelling OVSE Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden: 25 jaar conflictpreventie te zien zijn.
De tentoonstelling bevat zeldzame foto's, waarvan sommige nog niet eerder zijn gepubliceerd, en beziet het werk van deze in Den Haag gevestigde instelling, die conflicten rondom nationale minderheden probeert te voorkomen en de integratie van diverse multi-etnische samenlevingen wil bevorderen in de 57 deelnemende staten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).


Prinsessegracht 22 te Den Haag is al 25 jaar het kantoor van de Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden (HCNM) van de OVSE. Vanaf hier reizen de Hoge Commissaris en zijn team door de 57 OVSE landen om kwesties aan te pakken die verband houden met de integratie van diverse samenlevingen, zoals taal, onderwijs, media en deelname aan het openbare leven. De HCNM werkt samen met regeringen, nationale minderheidsgemeenschappen en internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de Raad van Europa, om conflicten te voorkomen en goede praktijken te bevorderen die zorgen voor een succesvolle integratie van onze diverse samenlevingen. Samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland, presenteert de HCNM de prestigieuze Max van der Stoel Award aan een persoon, groep of organisatie als erkenning van buitengewone en voortreffelijke resultaten bij het verbeteren van de positie van nationale minderheden en het bevorderen van integratie en sociale saamhorigheid in de deelnemende staten van de OVSE. Deze prijs is vernoemd naar de eerste Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden, de Nederlandse staatsman Max van der Stoel.
www.osce.org

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Fototentoonstelling OVSE Hoge Commissaris
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.