1

Ode aan het orgel door kamerkoor Pur Sang




Ode aan het orgel door kamerkoor Pur Sang

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ode aan het orgel door kamerkoor Pur Sang
Met het concert Laudes Organi (Loflied aan het orgel) wil vocaal ensemble Pur Sang uit Rosmalen een ode brengen aan de koning van de muziekinstrumenten: het orgel. Daarnaast eert het koor de markante Oost-Europese componist Zoltán Kodály, wiens 50ste sterfdag recent werd herdacht. Op het programma staan twee werken voor orgel en koor van zijn hand: 'Laudes Organi' en 'Pange Lingua'.
Naast het imposante 'Laudes Organi', waarin orgel en koor langs allerlei fantasievolle lijnen toewerken naar een majestueuze finale, worden ook composities van vaderlandse componisten als Andriessen, De Klerk en Van de Putt ten gehore gebracht, afgewisseld met werken van Reger en Rheinberger. Het minder bekende 'Hemelsch Vader' van Jaap Geraedts vormt een oase van rust in dit afwisselende programma.
Op 9 november jongstleden reisde Pur Sang naar Trier om dit programma succesvol uit te voeren in de mooie Sankt Irminen kerk. Ook luisterde het koor daar de zondagsdienst op.
Op vrijdagavond 23 november brengt Pur Sang onder leiding van dirigent Bas Ramselaar en met medewerking van organist Arjan Veen dit concert in de kerk van de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther.
Vrijdagavond 23 november 2018, Abdij van Berne, Abdijstraat 49,5473 AD Heeswijk-Dinther, aanvang 20.15 u.
Entree € 15,- (tot 18 jaar € 7,50).
Kaarten vooraf te bestellen per mail via reserveringen@koorpursang.nl o.v.v. aantal kaarten.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.

 Bezoek www.koorpursang.nl

Ode aan het orgel door kamerkoor Pur Sang
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.