Quint vertelt


-advertentiepositie-



Quint vertelt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op vrijdag 21 december om 20.00 uur organiseert Vocaal Ensemble Quint een concert met de naam Quint vertelt. Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 o.l.v. Esther Zaad. Sinds 7 oktober jl. is Quint de trotse drager van de titel Limburgs Koor van het jaar 2018. Deze werd behaald tijdens het Open Limburgse Koor Festival in de Oranjerie in Roermond. Naast deze titel werden de dames ook als winnaar bij de middel grote koren uitgeroepen.

Dit jaar niet het traditionele kerstconcert dat u van Quint gewend bent, maar een concert in de sfeer die past bij de decembermaand. U wordt hierin meegenomen door verteller Herman Bors, die de muzikale avond omlijst met een mooi verhaal.

Neerlandicus Herman Bors is schrijver van korte verhalen en columns zowel in ABN als in het dialect. In 2003 en 2007 was hij winnaar van de Veldeke Literatuurprijs en in 2011 publiceerde hij een bundel met teksten, gedichten en foto’s genaamd “Dochters van de wereld”.

De muzikale opluistering wordt mede verzorgd door The Old Bones Quartet. Het kwartet is in juni 2016 ontstaan uit enthousiasme van 4 trombonisten met enorme passie en liefde voor de trombone in al zijn facetten. Het repertoire dat gespeeld wordt, varieert van de late Renaissance tot en met hedendaagse composities zowel klassiek als licht, van statig tot swing. Door te kiezen voor een zo allround mogelijk programma is het voor de luisteraar steeds weer boeiend om van de warme vocale koperklanken te genieten.
Het kwartet bestaat uit de trombonisten Ruud Steegers, Marius Thijssen, Harry Boom en Pieter Loyen.

Natuurlijk laat ook Quint van zich horen. Een variërend programma dat niet alleen uit kerstmuziek zal bestaan, maar ook enkele mooie nummers die tijdens de concoursen van het afgelopen jaar ten gehore werden gebracht zullen de revue passeren.

Laat u verrassen door de warme klanken en kom voor een sfeervolle avond op 21 december om 20.00 u naar de Joriskerk, St. Jorisstraat 16 in Venlo.
Entree is € 10,00, tot 18 jaar gratis.

 Bezoek www.vequint.nl

Quint vertelt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.