Eindejaars expositie 20118


-advertentiepositie-



Eindejaars expositie 20118

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan met vier jubileum exposities.
De laatste expositie in deze serie is de “Eindejaars expositie” en is tevens de 50e expositie in het bestaan van Galerie de Paardenstal. Deze expositie, met schilderijen van Gertjan Scholte-Albers, schilderijen van Eelco Maan en keramiek van Marlies Brug duurt van 18 oktober t/m 31 december. Ook wordt tijdens deze expositie wisselend werk getoond van andere vaste kunstenaars die aan de galerie zijn verbonden.
Gertjan Scholte-Albers
Gertjan Scholte-Albers is een succesvol kunstenaar en plein-air schilder, die dagelijks met zijn fietskar eropuit trekt om in de buitenlucht te schilderen. Hij schildert met olieverf. Het gaat deze kunstenaar niet zozeer om de plek die hij schildert maar om de beleving en de atmosfeer in de natuur, die hij wil weergeven. Scholte-Albers is afgestudeerd aan de AKI te Enschede. Zijn schilderijen doen soms enigszins surrealistisch aan, omdat hij af en toe in negatieve kleuren schildert, zoals rode of blauwe bossen en vennen, terwijl de panorama’s meestal in realistische kleuren worden weergegeven en deze langgerekte panorama’s suggereren door hun afmetingen veel diepte.
Eelco Maan
Eelco Maan is sinds 1994 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn werk kenmerkt zich door heldere, primaire, soms onaards lijkende kleuren, met hier en daar een toets zilver of goud, beschenen door een bijzonder licht. De streken op het doek zijn een onuitputtelijke strijd met diverse materialen. Behoedzaam stukend met een plamuurmes of bezeten klodders tegen het doek werpend als een pitcher op drift. Uit zo’n chaotische rapsodie van materialen en technieken ontstaat echter altijd een intens harmonieus schilderij. Eelco exposeert succesvol in binnen- en buitenland en zijn werk bevindt zich in particuliere- en bedrijvencollecties.
Marlies Brug
Marlies Brug is opgegroeid in de Noordoostpolder en van jongs af aan al bezig met vormgeven en is na wat creatieve omzwervingen terug bij haar grote passie; het werken met klei. Workshops bij verschillende Nederlandse keramisten hebben haar geïnspireerd tot het volgen van de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (Belgie). Haar keramisch werk heeft een organische of geometrische oorsprong. Beeldende elementen zijn geordende verbindingen, symmetrie en herhaling. Het materiaal varieert van grove klei tot fijn porselein, soms in combinatie.
De mens en natuur blijft fascineren en is een onuitputtelijke inspiratiebron. In een spiraalvormige opbouw “the golden ratio” genaamd, wordt een wiskundige verhouding, oftewel ruimtelijke verdeling herkend. De spiraalvorm is vaak terug te vinden in haar werk.
Belangrijke thema’s zijn: evenwicht, verbinding en kwetsbaarheid.

Voor verdere info zie www.galeriedepaardenstal.nl en facebook.com/galeriedepaardenstal

 Bezoek www.galeriedepaardenstal.nl

Eindejaars expositie 20118
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.