1

Kerstboomceremonie Den Haag


-advertentiepositie-



Kerstboomceremonie Den Haag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden dit jaar weer feestelijk ontstoken. Rond de kerstboomceremonie wordt ook het Luciafeest gevierd, het lichtfeest dat in Zweden het begin van de kerstperiode markeert. Voor Museum Escher in het Paleis op het Lange Voorhout zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je onder het genot van bisschopswijn en warme chocolademelk alvast in de kerstsfeer komen.

Ceremonie
De kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag is traditiegetrouw een geschenk van Zweden. De Ambassade van Zweden, Vereniging Buurtschap Centrum 2005 en Museum Escher in Het Paleis nodigen iedereen uit om de jaarlijkse ontsteking van de lichtjes te vieren. Dit jaar zal de boom verlicht worden rond 18.30 uur.

Luciafeest
Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd. De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. Vroeg in de morgen wekken meisjes in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd het gezin en ouderen waarbij er speciale Lucialiedjes gezongen worden. In de 20e eeuw heeft het Luciafeest zich naar de rest van Zweden en naburige landen verspreid. In Zweden markeert het Luciafeest nu het begin van de kerstperiode.

Programma
18:00 uur: Verzameling op het plein voor Museum Escher in het Paleis, Lange Voorhout 74, Den Haag
18:30 uur: Toespraken en verlichting kerstboomlichten
18:40 uur: Luciakoor
18:55 uur: Einde optreden.

 Bezoek denhaag.com

Kerstboomceremonie Den Haag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.