OBJECT Rotterdam 2019


-advertentiepositie-



OBJECT Rotterdam 2019

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OBJECT Rotterdam 2019:
design, mode, interieur en architectuur in een prikkelende mix

Voor de tweede maal betrekt de Rotterdamse designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw. De komende editie, van vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019, wordt het gebouw letterlijk tot de nok toe gevuld met design. Bezoekers mogen zelfs een kijkje nemen op het dak met rondom uitzicht over Rotterdam. Ruim honderd gevestigde en aanstormende ontwerpers tonen bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, maar ook sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties. OBJECT Rotterdam is uitgegroeid tot een interdisciplinair designplatform van formaat.

Designwalhalla
De beurs heeft zich in hoog tempo ontwikkeld als de plek voor designprofessionals en -liefhebbers. Een uitgekiende combinatie van bekende namen en jonge talenten biedt de bezoeker een verrassende designbelevenis. Elk jaar breidt OBJECT Rotterdam verder uit, zowel in aantal deelnemers als oppervlakte. De komende editie doen bekende labels en winkels mee als Not Only White, Lensvelt, Van Waay & Soetekouw, Tuttobene en Secoff. Ook presenteert zich een groot aantal gevestigde studio's waaronder Raw Color, Aleksandra Gaca, Ontwerpduo, The Soft World, Scheublin & Lindeman, INAMATT en Petra Vonk. Net als voorgaande jaren lanceert OBJECT Rotterdam weer een nieuwe generatie designers. Directeur Anne van der Zwaag selecteerde tientallen graduates: "De beurs is een springplank voor aanstormende ontwerpers en dé plek om jong talent te spotten.”

Nieuwe lichting
Elk jaar speurt Van der Zwaag de designopleidingen af op zoek naar originele ontwerpen. Manon Stoeltie studeerde af aan de Haagse KABK, Jelmer Konjo aan de WdKA in Rotterdam en van het MAFAD in Maastricht doen onder andere Nicole Barents en Rob Stoffels mee. Veelbelovend is ook het werk van Jorn van Stein, Bernd van Riel, Bart Schalekamp en Jeroen van Veluw, een ambitieus viertal dat onder de naam ZwartFrame opereert. Van de HKU doen eveneens Gert Wessels en Bas Ruis mee. Ook de bekende Design Academy is goed vertegenwoordigd met kleurrijke kasten van Leandra Eibl, het keramiek van Simone Doesburg en de wearables van Michela Segato. Studio Joachim-Morineau presenteert ontwerpen uit een zelfgemaakte machine. Rosa Smits studeerde dit jaar af aan de Gerrit Rietveld Academie en werkt ter plekke op een groot weefgetouw, Judith Roux toont in Rotterdam een subtiel werk van glas en Sophie Cloes een installatie van botten. De nadruk ligt dus niet alleen op producten; OBJECT Rotterdam biedt ook ruimte aan proces en experiment.

Architecturaal hoogstandje
Na een zeer succesvolle editie is OBJECT Rotterdam terug in het industriële HAKA-gebouw aan de rand van het bedrijvige Vierhavensgebied. De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Het pand is aangekocht door Dudok Groep en wordt volgend jaar ontwikkeld tot een bruisend bedrijfsverzamelgebouw met grand café. OBJECT Rotterdam biedt bezoekers de mogelijkheid om vlak voor de transformatie een kijkje te nemen in het casco gebouw. Op de begane grond wordt door Ayla een tijdelijk café ingericht en op de hoogste verdieping een pop-up bar met weids uitzicht. De bijzondere locatie draagt beslist bij aan de belevenis. Aanvullend wordt op vrijdag een professionals day georganiseerd waarbij verschillende designstudio's worden opengesteld. Onder andere Studio Roosegaarde en Wieki Somers zijn op afspraak te bezoeken.

Deelnemers
Aleksandra Gaca, Alexander van Bakel, Anne Rose Regenboog | GjaltProducties, Annebet Philips, Babette Bervoets, Bas Ruis, Bas Vellekoop, Bram Ellens, Carlijn Olde Beverborg, Caroline Cotto, Celia Hadeler, Diego Faivre, Dominique Zwartelé, Don Yaw Kwaning, Emilie Bobek, Family W | House of Thol | Conform Cox | Meike Fleskens, Fields, Floris Hovers, Gert Wessels, Grace of Glaze, Isaac Monté, Janne Schimmel, Jelmer Konjo, Joris Kuipers, Judith Roux, Jule Cats | Ingrid Roos, Léa Mazy, Leandra Eibl, Lensvelt, Maison Deux, Manon Stoeltie, Margherita Soldati, Mariadela Araujo | Sonja Cabalt, Merle Bergers, Michael Barnaart, Michela Segato, Miguel Witzke Pereira, Millie Herpin, Mirre Yayla Séur, Modern Shapes Gallery, Not Only White, Nynke Koster, Ontwerpduo, Pao Hui Kao, Pascale Theron, Raphia, Rasmus Leseberg, Raw Color, Renate Vos | Inge Simonis, Rob Stoffels, Rosa Smits, Scheublin & Lindeman, Schimmel & Schweikle, Sophie Cloes, Studio Don | Studio Malii Yorks, studio INAMATT, Studio JOACHIM-MORINEAU, Studio Kars + Boom, Studio Lizan Freijsen, Studio Moreno Schweikle, Studio Nicole Barents, Studio Petra Vonk, The Soft World, Thijs Verhaar, Tuttobene | Secoff, Van Waay & Soetekouw, Yasmina Da Flamingo, Zuiderzeemuseum, ZwartFrame / Bart Schalekamp, Bernd van Riel, Jeroen van Veluw, Jorn van Stein, en meer.

OBJECT Rotterdam 2019
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019 | 11.00-19.00 uur
Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Het HAKA-gebouw is centraal gelegen tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een gratis shuttlebus van Art Rotterdam Week rijdt tussen OBJECT Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden. OBJECT Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week.

OBJECT Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Dudok Groep die het HAKA-gebouw tijdelijk beschikbaar stelt.

objectrotterdam.com
dudokgroep.com
artrotterdamweek.com

 Bezoek objectrotterdam.com

OBJECT Rotterdam 2019
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.