1

Schitterend Buren


-advertentiepositie-



Schitterend Buren

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hoog bezoek: Willem I en zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren zijn terug in de stad waar ze ook trouwden. Op 8 juli 1551 gaven zij elkaar het jawoord in de Sint Lambertuskerk te Buren. En nu is de cirkel rond: Willem en Anna zijn in de feestmaand december te zien in het Marechausseemuseum, in de vorm van een uniek kunstwerk van Isabelle de Borchgrave.

Een absoluut betoverend pronkstuk zijn de van papier vervaardigde kostuums van Willem de Eerste en zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren, en hun hondje Pompey. Deze kunstwerken zijn van de hand van de wereldberoemde kunstenaar Isabelle de Borchgrave, die onder andere bekend is van de prachtige kostuums van de Italiaanse familie De Medici.
In opdracht van de Stichting Koninklijke Defensiemusea ontwierp zij Willem, Anna en het hondje Pompei voor de tijdelijke tentoonstelling Willem in het Nationaal Militair Museum. Na afloop van die tentoonstelling zijn de kunstwerken naar hun nieuwe bestemming verhuisd, het Marechausseemuseum in Buren. Hier zullen zij tijdens de december feestmaand onderdeel zijn van de Schitterend Buren-opstelling in de grote zaal van het museum.

Zilverglas
Vroeger werd zilverglas 'het zilverwerk van de armen' genoemd. In het depot op de zolder van het historische Koninklijke weeshuis waarin het Marechausseemuseum gevestigd is bevindt zich een rijke collectie van dit bijzondere glaswerk. Normaal gesproken is dit veilig opgeborgen, maar tijdens de decembermaand schittert het voor één keer in de grote hal tijdens de presentatie Schitterend Buren.

 Bezoek www.marechausseemuseum.nl

Schitterend Buren
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.