Maansverduistering Sallandse Heuvelrug


-advertentiepositie-



Maansverduistering Sallandse Heuvelrug

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef de maansverduistering op de Sallandse Heuvelrug en wandel met de boswachter door de Sallandse bossen. Bij het uitzichtpunt op de

Beleef de maansverduistering bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Een bijzondere belevenis waarbij je 's ochtends met de boswachter door de stille, donkere bossen van Salland wandelt. Een wandeling waarbij de beleving centraal staat: de stilte, het langzaam ontwaken van de natuur. En wie weet hoor je een van de dieren die hier leven.

Vanaf het uitzichtpunt heb je weids zicht over de heuvels, en over de hemel. Daar schuift de aarde tussen de zon en de maan in, de maansverduistering. Langzaam beweegt de maan door de schaduw van de aarde, waardoor er geen zonlicht meer op het maanoppervlak valt. De maan is nu veel donkerder dan normaal. De vrijwilligers van Sterrenwacht Hellendoorn vertellen je over deze en de andere natuurfenomenen van het heelal. Bij terugkomst bij het buitencentrum bezoek je het planetarium en koepel van de sterrenwacht. Als afsluiting staat een ontbijt voor je klaar.

  • Afstand route: 4 km
  • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer
  • Prijs: inclusief ontbijt na afloop
  • Niet geschikt voor mindervaliden, de route gaat van de paden af
  • Honden niet toegestaan
  • Deze activiteit is in samenwerking met Sterrenwacht Hellendoorn

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Maansverduistering Sallandse Heuvelrug
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.