Vanmiddag zijn alle ogen en oren gericht op het orgel van het Buiksloterkerk. Kom en geniet van het orgel als solo instrument en als onderdeel van kamermuziek.

Het orgel van de Buiksloterkerk werd in 1858 gebouwd door H. ter Hart, een voormalige werknemer van de gerenommeerde Utrechtse orgelbouwerdynastie Bätz. Het orgel in de Buiksloterkerk is een op grote schaal gebouwd ‘klein kabinetorgel’, een orgeltype waarmee Ter Hart furore maakte. Dankzij de vakkundigheid van Ter Hart beschikt het orgel in de Buiksloterkerk over dezelfde zachtaardige en zangerige kwaliteiten als zijn kabinetorgels.

Het concert op en rond het Ter Hart orgel wordt verzorgd door vier jonge musici: Ross Luescher (orgel, Schotland en sinds medio 2018 ‘mentor’ van het Ter Hart orgel), Victor Baena (orgel, Spanje), Lisette Carlebur (viool, Nederland) en Liese Claesen (dwarsfluit, België).

Ross, Victor, Lisette en Liese ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam waar naast professionele, ook romantische relaties ontstonden. Inmiddels neergestreken in Amsterdam-Noord treden ze geregeld op in duo’s waarbij het orgel de constante factor vormt. Voor het concert in de Buiksloterkerk treden ze voor het eerst op als kwartet.

Op het programma staan werken van klassieke en hedendaagse componisten als W.A. Mozart, J. Rheinberger en Ad Wammes. Verheug u op een concert waarbij u in wisselende combinaties – inclusief duo’s, quatre-mains en quatre-pieds! – kunt genieten van bekende en onbekende aspecten van een veelzijdig en boeiend instrument.