Sprookjesballet


-advertentiepositie-



Sprookjesballet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sprookjesballet De Kikkerkoning door danstheater Lethdansant; een mooie n grappige familievoorstelling speciaal voor kinderen van 4 t/m

De kikkerkoning

Op zaterdag 30 maart danst het Arnhemse danstheater Lethdansant weer een klassiek sprookjesballet in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Deze keer wordt het sprookje 'De Kikkerkoning opgevoerd; een mooie én grappige voorstelling speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

De waterlelies dansen elke dag mooi en gelukkig, samen met de heks van de wilg. Maar op een dag komen een koning en zijn paard zo wild tikkertje spelen bij de vijver, dat zij de lelies kapot maken. De heks is boos en daarom verandert zij de koning in een kikker. Zo moet hij voor altijd in de vijver bij de wilg wonen om te leren lief te zijn voor de lelies en al het andere dat er groeit en bloeit. De vloek zal opgeheven worden wanneer iemand hem zo lief vindt, dat hij een kus van diegene krijgt. De kikkerkoning is erg verdrietig, want hij is nu zo'n lelijke kikker dat hij niet kan geloven dat iemand hem ooit een kus durft te geven. Hij laat zich liever aan niemand zien en verstopt zich vol schaamte achter de wilg. Plotseling komt er een gouden bal de vijver in rollen. Die is van een vrolijke, maar wilde prinses. De waterlelies willen de bal niet aan haar terug geven en de prinses is erg verdrietig. Zou de kikkerkoning zichzelf aan deze mooie prinses durven te laten zien? Zodat hij haar kan helpen met de gouden bal?

Kom samen met je (klein)kinderen genieten van deze spannende én grappige balletvoorstelling gedanst op de klassieke muziek Aram Kachaturian. De choreografie is van de hand van Steffie van Leth. De voorstelling is speciaal geschikt voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met acht jaar.

Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen op de foto met de balletdansers en nog een kijkje nemen in de wapenkamer en de museumzolder van het kasteel.

Datum: zaterdag 30 maart

Tijd: 15.00 tot 15.50 uur. De zaal is geopend vanaf 14.45 uur.

Entree: 12,50 euro (kinderen en volwassenen)

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via onderstaande link

Koop hier uw kaartjes voor De Kikkerkoning

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Meer informatie: ammersoyen@glk.nl 

 Bezoek www.glk.nl

Sprookjesballet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.