1

Valentine’s Jam - Dance Celebration of Love




Valentine’s Jam - Dance Celebration of Love

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het teken van Valentijnsdag viert Werelddanswerkplaats samen met Atrium City Hall de liefde op vrijdag 15 februari van 20 tot 23 uur in het Atrium Den Haag. In het kloppende hart van de stad vieren verschillende culturen samen de liefde. Er zijn o.a. workshops Zumba, Tango en Couple & Duo Rollerskating. Je kunt jouw toekomst in de liefde laten voorspellen door een waarzegster uit het poppentheater. Iedereen is welkom met of zonder (dans)partner om samen te dansen, workshops te volgen of te kijken naar de optredens.
PROGRAMMA
African percussion – Attaaya (Optreden)
Arno Willekes (docent aan LAKcursussen) is van oorsprong een multi-instrumentalist en maakte vanaf 1995 de overstap naar de Djembé, Doundoun en Sabar drums uit met name Senegal. Met zijn percussiegroep Attaaya brengt hij live afrovibes naar het Atrium.
Tango Centro (Optreden & Workshop)
De Argentijnse tangoschool Tango Centro heeft al vaker opgetreden in het Atrium, zoals tijdens het grote dansevenement Stadsbal. Met een optreden en een workshop onder leiding van Anita van der Helm, wordt het een zwoele dansavond.
Tribal Fusion Bellydance - Vleer MakeUp Dance & Performance (Optreden)
De Haagse docent en danseres Vleer speelt graag met de mogelijkheden van buikdans. Samen met haar studenten presenteert ze een stuk over de speelse kant van de liefde. Een coquette dans met elementen van urban dans stijlen zoals tutting en een hint van Burlesque.
Latin/Urban - A.I.R. met o.a. Andres Jimenez (Optreden)
Deze dansers werkte drie jaar geleden samen in de Urban danswerkplaats, nu komen ze weer bij elkaar, dit maal in WereldDansWerkPlaats. In deze jam geven ze een speciaal Valentine's optreden.
Caribbean Zumba – Shalini (Optreden & Workshop)
Heb jij het ook zo koud tijdens deze wintermaanden? Maak jezelf klaar voor een Carribbean Zumba work-out. Shalini Bholasing neemt je mee naar de tropen en je zult de kou even helemaal vergeten. Stop thinking and start shaking!
Afro/Urban - Beweigi (Optreden)
De urban/afro talenten uit het Haagse Laakkwartier geven een optreden van Beweigi, dat staat voor dynamisch, energiek en rauw. Met een hippe medley staan 2 dansgroepen tegenover elkaar
Love fortune teller puppet – Ludmilla Nikolayevna Popova & Cath Gardner
Tijdens de Valentine's Jam kan iedereen zijn/haar liefdestoekomst laten voorspellen door Nikolayevna Popova. Zij is een knappe Russische dame uit Siberië. Zij is de moeder van vijf kinderen en oma van vijftien kleinkinderen. Haar man, Ivan is weggelopen om bij het Moscow State Circus te gaan werken en nu is zij op zoek naar een nieuwe liefde.
Couple & Duo Rhythm Roller Skating Stichting - Es Quint Foundation (Optreden & Workshop)
Rollerskaten is weer helemaal terug. Anno 2019 heeft het Urban Freestyle Rhythm Roller Skating zich wereldwijd enorm ontwikkeld en ligt de pubertijd van het moderne rollerskaten mijlenver achter de underground beoefenaars en liefhebbers van nu. Binnen de wereldwijde roller skate community neemt Es Quint uit Den Haag een unieke plaats, door het uitdragen van de diversiteit van roller skaten. Bij couple skating rolt een duo ritmisch samen en houden ze elkaar in balans, terwijl de een leidt en de ander volgt. Tijdens Valentine’s Jam geeft Stichting Es Quint een korte workshop waarnaar je daarna zelf op de vloer kunt rollen, leuk om samen met je (dans)partner, vriend of vriendin uit te proberen. GEEN ROLLERSKATES? Geef je maat door via pr@es-quint.org en voor € 2,50 kun je de hele avond gebruikmaken van de skates. Dit gehele bedrag komt ten goede van Stichting Es Quint, voor het motiveren van bewustwording en ondersteuning van meditatie in beweging ten behoeve van gezondheid en vitaliteit en de ondersteuning van initiatieven , die actief bijdragen aan het welzijn van kinderen met een sociale achterstand in binnen -en buitenland.
Tribal Fusion, Gipsy, Kandyan en Tarantella – Santa Sara & Ferdy Karto (Optreden)
Dans is in vele beschavingen veel meer dan een uiting. Het is het versterken van de gemeenschap en het bevorderen van het welzijn. De Italiaans-Chileense Santa Sara danst Tribal Fusion, Gipsy, Kandyan en Tarantella. Deze laatste vorm heeft een Hellenistische traditie, waarbij de stelling ‘rotatie breekt wat ons houvast geeft’ van toepassing is. Santa Sara legt de nadruk op het ritueel van dans. Samen met performer Ferdy Karto schept ze een beeld van verwantschap – hoe de dynamiek van liefde uiteindelijk rustig landt in het hart.
Hiphop – Dansbende (Optreden)
Plezier, energie en creativiteit, Dansbende danst een hiphop liefdesremix.
Dj Groove Selektor Brian Bfunk
Groove Selektor Brian Bfunk is de DJ van Quadsk8 en Es Quint Foundation. Brian is deze avond de muzikale host van de avond.
KAARTEN
Een single ticket kost € 5,- (één persoon). Of kom tegelijkertijd samen met jouw (dans)partner en betaal voor een Couple Ticket € 7,50. Kaarten zijn niet te koop in de voorverkoop en kunnen alleen gereserveerd worden via het inschrijfformulier op www.werelddanswerkplaats.nl/agenda/dans-met-valentijn of aan de deur van het Atirum.
Kaarten zijn vanaf 19:45 uur op te halen op vrijdag 15 februari bij de kassa in het Atrium Den Haag. Betalingen zijn zowel contant als per pin mogelijk.
Meer informatie is te vinden op www.werelddanswerkplaats.nl/agenda/dans-met-valentijn.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Valentine’s Jam - Dance Celebration of Love
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.