Foto expositie Bericht van thuis

Bewoners van het Haagse stadsdeel Escamp presenteren de mooiste teksten uit hun thuisland: Bericht van thuis, een foto expositie van Henk Augustijn die van 11 februari t/m 4 maart in het Atrium Den Haag is te zien.

Expositie van foto’s van bewoners Escamp die teksten uit hun thuisland presenteren. Teksten uit Spanje, Rusland, Brazilië, Bulgarije, Colombia, Kroatië, Turkije, Iran, Marokko etc.

Het Haagse stadsdeel Escamp kent een zeer diverse samenstelling van bewoners, waaronder veel nieuwkomers, met meer dan 100 verschillende culturele achtergronden. Veel initiatieven zijn erop gericht deze bewoners zo snel mogelijk met de Nederlandse cultuur te laten kennismaken. Vaak wordt daarbij vergeten dat ze zelf vaak een zeer rijke cultuur met zich meedragen. Beeldend kunstenaar Henk Augustijn draaide voor deze tentoonstelling de rollen om en nodigde een aantal bewoners uit hun cultuur met hem te delen en vroeg ze de mooiste tekst uit hun thuiscultuur te presenteren. Dit resulteerde in een prachtige collectie teksten en foto’s.

Doel is door middel van de presentatie culturele verschillen te overbruggen en de rijke verscheidenheid van elkaars cultuur te tonen. Het resultaat hiervan is vanaf 11 februari t/m 4 Maart te zien in het Atrium Den Haag. Het laat Escamp zien als een schatkamer van cultuur.

De expositie is tot stand gekomen met steun van de gemeente Den Haag. Meer informatie is te vinden op: www.facebook.com/Berichtvanthuis.

Concept en fotografie: Henk Augustijn
Organisatie: First Aid Marketing

Foto expositie Bericht van thuis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.