Kievitsbloemen van het het Zwarte Water




Kievitsbloemen van het het Zwarte Water

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaar mee naar de uiterwaarden van rivier het Zwarte Water in Noordwest Overijssel, waar de kievitsbloem nog massaal groeit. Op de boot

Maak een vaar- en wandeltocht langs de kievitsbloemen van natuurgebied De Brommerd. De Brommerd ligt in de uiterwaarden van de rivier het Zwarte Water, en is een van de weinige plekken waar dit zeldzame bolgewas nog massaal voor komt. In april kleurt deze wilde tulp de weilanden prachtig paars: zeker een kijkje waard! 

Programma

Vanuit het Hanzestadje Hasselt vaart de excursieboot je vanaf de historische kalkovens, via de stadsgrachten, het Zwarte Water op richting natuurreservaat De Brommerd. Onderweg vertelt de stadsgids je over het roemruchte verleden van Hasselt. Bij natuurreservaat De Brommerd ga je aan wal voor een rondwandeling langs honderdduizenden paars- of witbloeiende kievitsbloemen - ook wel de wilde tulp genoemd. Je krijgt alle tijd om de bloemen van dichtbij te bekijken of te fotograferen. De boswachter vertelt je tijdens de wandeling wat er verder te zien, te ruiken en te proeven is.

  • Starttijd: 9.30 en 13.30 uur
  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan
  • Niet geschikt voor mindervaliden, de route gaat door het veld
  • Honden niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kievitsbloemen van het het Zwarte Water
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.