Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - lange rit

Minder goed te been? Met elektrokar de Heideslak ontdek je toch de Sallandse Heuvelrug! Een tocht door bos, langs de schaapskooi en de

Heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten? Of ben je slechter ter been? Stap dan in de Heideslak en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden door de uitgestrekte natuur van dit bosrijke gebied. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos door het bos rijdt.


Lange rit 

Deze lange tocht voert je door de bossen naar Schaapskooi Twilhaar. Van daaruit rijd je richting de heide en uitzichtpunt Noetselerberg, van waar je weids uitzicht hebt over het uitgestrekte heuvelachtige heidelandschap. Onderweg vertelt de gids je over de ontstaansgeschiedenis, natuur en cultuurhistorie van de Sallandse Heuvelrug. Je eindigt weer bij het buitencentrum.


  • Kleed je warm aan: je zit stil op de halfopen kar

  • Capaciteit: 7 personen per rit

  • Deze tocht is gericht op ouderen en mindervaliden

  • Rolstoel: je kunt gelijkvloers instappen in de Heideslak en wanneer nodig helpen we je met de overstap vanaf de rolstoel. Kan je niet zonder rolstoel? Per rit kan er één mee. Neem voor je gaat boeken telefonisch contact op met het buitencentrum, voor overleg.

  • Honden niet toegestaan

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - lange rit

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.