De expositie Visual Human Rights visualiseert de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld door de Verenigde Naties (VN) in steden en landen over de hele wereld. De foto’s zijn gebaseerd op organisaties, stichtingen, individuen en echte verhalen die dagelijks met mensenrechten te maken hebben. Van 4 t/m 29 maart 2019 is de expositie die onderdeel is van het Movies that Matter Festival te zien in het Atrium Den Haag. Op vrijdag 22 maart om 17 uur is er een openbare ceremonie onder leiding van wethouder Saskia Bruines. De expositie is een samenwerking tussen Stichting Visual Human Rights, Movies that Matter Festival en Atrium City Hall.

Fotograaf Hoessein Alkisaei
De tentoonstelling bestaat uit 30 foto’s van de fotograaf Hoessein Alkisaei, die verhalen en situaties van mensen zo rauw, zo eerlijk, en zo tastbaar mogelijk in beeld probeert te brengen. Met behulp van zijn fotografie tracht hij bewustwording te creëren omtrent onderwerpen, situaties, en individuen om zo uiteindelijk een betere wereld te bouwen.

Stichting Visual Human Rights
Stichting Visual Human Rights zet zich in om beelden van over de hele wereld te verzamelen om een mogelijk contrast te kunnen aantonen tussen de verschillende interpretaties en implementaties, of het gebrek daaraan, van de artikelen van de Universele Verklaring van Rechten van de Mens.

Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival wordt georganiseerd om ogen te openen voor mensenrechten. Zij zetten film en diverse activiteiten in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving. Het festival 2019 vindt plaats van 22 t/m 30 maart 2019.

www.visualhumanrights.com www.moviesthatmatter.nl www.atriumcityhall.nl