Van 25 februari t/m 22 maart 2019 is de interactieve tentoonstelling Mantel der Liefde over mantelzorg en ouderen te zien in het Atrium Den Haag.

Mantel der Liefde
Ilse Wolf is de fotografe van de tentoonstelling Mantel der Liefde. Zij heeft gezien hoe haar moeder dagelijks zorgt voor haar vader, die zijn arm verloor. Dit zette haar aan het denken. Wanneer ben je eigenlijk een mantelzorger en hoe is dat? Om antwoord op die vragen te krijgen begon zij met de Mantel der Liefde. Zij bracht 12 situaties in beeld voor deze tentoonstelling. Merel van der Linden bedacht het concept van elkaar helpen en Carla van Gaalen interviewde de mantelzorgers en hun families. En zo ontstond een 3-dimensionale interactieve tentoonstelling.
Neem iemand mee naar deze tentoonstelling. Je kunt de foto’s niet alléén bekijken. Je moet elkaar helpen. Je bent even elkaars mantelzorger.


Wanneer ben je mantelzorger?
Als je fulltime thuis voor je partner zorgt? Door de was te doen oor je moeder die in een verzorgingshuis zit? Of wanneer je een paar keer per week een kop koffie drinkt bij je buurman?
Een ding is zeker: mantelzorg overkomt je. Je kiest er niet voor en daarom is het lastig om je erop voor te bereiden. Je weet immers niet wat er zal gebeuren.


De Gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkend, goed geïnformeerd, gehoord en ondersteund worden. De gemeente faciliteert daarom projecten, zoals Mantel der Liefde. Ga naar www.denhaagmantelzorg.nl voor informatie over andere vormen van ondersteuning.

Voor meer informatie over dit project, ga naar www.mantelderliefde.nl.