Bijzondere Planten


-advertentiepositie-



Bijzondere Planten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen.

De boswachter organiseert deze bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. Deze kwetsbare terreinen zijn niet vrij toegankelijk. Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als ronde en kleine zonnedauw, welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Drinken meenemen wordt aangeraden. Reserveren is noodzakelijk.

In verband met de warmte kan de excursie worden ingekort, aangepast of afgelast. Neem voldoende water en een petje mee voor iedere deelnemer. Als de excursie wordt afgelast, neemt de boswachter contact op met de deelnemers en wordt reeds betaald geld terug gestort.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: De tocht voert over onverharde paden en door nat grasland. Waterdichte hoge schoenen of laarzen zijn aan te raden. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Ronald van Veen, tel. 06-13464513 of Jan Velema, tel. 06-10671723.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur. 

Reserveer hier uw kaartje

 Bezoek www.glk.nl

Bijzondere Planten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.