Kom dicht bij jezelf en de natuur tijdens de verschillende themawandelingen van Spirit of Nature. Zo zijn de seizoenen een metafoor voor het leven, en is het moment dat de nacht over gaat in de dag een mooi moment om je een te voelen met de natuur.

Een wandeling door de natuur met aandacht voor het moment, dat zijn de Spirit of Nature wandelingen op de Hondsrug. Dwaal mee door de natuur. Wat brengt dat jou? Er zijn verschillende thema's.


Zin in de seizoenen

Wandel bewust het jaar door: de seizoenen zijn een mooie metafoor voor het leven. Zo geeft de lente energie en volop ruimte voor nieuw leven en nieuwe initiatieven, de zomer rust en warmte, helpt de herfst los te laten en terug te keren naar je kern en geeft de winter je tijd om die kern te ervaren en nieuwe plannen te maken. Na elke wandeling sluit je af met verhalen bij het kampvuur.

Data: 26 jan en 6 apr, 31 aug, 12 okt.


Dauwtrappen

Lang geleden was dauwtrappen onderdeel van de meifeesten. Op blote voeten dansten en zongen mensen op het bedauwde gras als symbool voor de lente en de heropleving van de natuur. In de loop van de tijd is dauwtrappen verbonden geraakt aan Hemelvaartsdag. Een stimulans om in ieder geval één keer per jaar vroeg op te staan voor een wandeling. Zet je zintuigen open en ervaar van alles in het bos. Het opstaan is even een drempel, maar eenmaal op pad vergeet je de tijd.

Datum: 30 mei


Voel je verbonden

In de waan van de dag… Een wandeling net na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang, waarbij je je laat verrassen door wat de natuur met je wil delen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je verwachtingen thuis laten, en je open te stellen voor dat wat er is.

Data: 16 feb, 21 jun, 9 nov, 21 dec.


Volle maan magie

Tijdens deze wandelingen in de schemering gaat de zon onder en komt de maan op. Bij volle maan zijn het bos en de hei extra bijzonder. Je ervaart hoe de sfeer in het bos verandert en wat dat met je doet. 

Data: 21 maart,18 mei 


Volle maan in de ochtend

Een vollemaanwandeling in de ochtend: wandel mee door bos en heide, rond de tijd dat de maan onder gaat en de zon op komt. Je neemt afscheid van de nacht en heet de dag welkom. Een mooi moment om je één te voelen met de natuur.

Data: 19 apr, 14 sept.


  • Kleed je comfortabel en op het weer

  • Houd in de lente, zomer en herfst rekening met muggen en controleer achteraf op teken   

  • Prijs: inclusief je Eigen-weg-wijzer

  • Niet geschikt voor mindervaliden, de route gaat van de paden af

  • Honden niet toegestaan

  • Deze activiteit is in samenwerking met Intuitive Trails

  • Spirit of Nature maakt deel uit van NatuurWijs