Concert Oude Muziek


-advertentiepositie-



Concert Oude Muziek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Concert Oude Muziek met middeleeuwse muziek door ensemble Peregrina in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen.

Ensemble Peregrina zingt middeleeuwse muziek

Liederen over kuisheid en verleiding in Ammerzoden

Ensemble Peregrina zingt zaterdag 26 oktober in Kasteel Ammersoyen over onthechting en verlangen, kuisheid en verleiding, toewijding en rebellie. Met liederen van de illustere componiste Hildegard von Bingen en muziek uit de beroemde Huelgas Codex schetsen de zangeressen het leven in het middeleeuwse nonnenklooster.

De muzikaal leider van het ensemble, Agnieszka BudziÅ„ska-Bennett, creëerde het concertprogramma nadat een van haar beste vriendinnen tot een strenge kloosterorde was toegetreden. BudziÅ„ska-Bennett: ‘Ik kon dat lang niet accepteren en verzamelde om het te verwerken middeleeuwse liederen over nonnen.’ Met lofliederen, stoute liedjes over nonnen met een minnaar en ontroerende liederen over ontsnappingspogingen schildert Ensemble Peregrina een portret van de vrouw achter de sluier.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Datum: zaterdag 26 oktober

Aanvang concert: 20.15 uur, zaal geopend: 20.00 uur.

Duur: 70 minuten (geen pauze)

Horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel is voorafgaand en na afloop van het concert geopend voor een hapje en drankje.

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via www.oudemuziek.nl

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR, Ammerzoden

Meer informatie: www.oudemuziek.nl

 Bezoek www.glk.nl

Concert Oude Muziek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.