Thomas, Sacha en Jos


-advertentiepositie-



Thomas, Sacha en Jos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

vrijdag 29 maart, 20:30 uur
Thomas, Sacha en Jos
Herinneringen aan mijn broer

Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld.

Na het succes van de voorstelling Een vorig leven die Toon Tellegen voor Thomas, Sacha en Jos schreef, spelen zij nu de voorstelling Herinneringen aan mijn broer. Een beeldende vertelling gebaseerd op De Seringenboom, Tellegens nieuwste boek dat hij schreef na het overlijden van zijn oudere broer. Hij vroeg Thomas, Sacha en Jos om een voorstelling te maken van zijn boek.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over een rustige, gevoelige jongen met een rijke fantasie. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer en geeft om niemand zoveel als om hem. Zijn broer is een eenling en bijzonder in zijn soort. Hij is dun maar ijzersterk, tegendraads en vooral voor niemand bang.

Samen maken zij van alles mee. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren.

 Bezoek www.theaterbouwkunde.nl

Thomas, Sacha en Jos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.