“Heel De Wolden Bakt Cake” in Museum De Wemme.
De opdracht is: “Bak een Paascake” en lever die op zaterdag 20 april tussen 14.00 en 14.45 uur in bij Museum De Wemme in Zuidwolde. We willen wel graag dat je je van te voren wel aanmeldt. Dat kan tot 17.00 uur op vrijdag 19 april via info@dewemme.nl of per telefoon (0528) 37 33 32 of 37 01 23.
De Paascake mag iedere vorm hebben en zoet, hartig of zelfs zuur zijn en moet er op zijn paasbest uitzien. Iedereen, ook als je in een andere plaats woont, mag meedoen. Om precies 15.00 uur gaat de jury de cakes proeven en beoordelen. Deze deskundige jury bestaat uit: Roel Kuper (bekend van RTV Drenthe), Karin Elders (eigenaar van Croissanterie Petite Mangerie in Zuidwolde) en Liesbeth Eppinga (banketbakker). De winnaar ontvangt een broodproeverij voor twee personen bij Croissanterie Petite Mangerie.
Het bakfestijn is onderdeel van Stiggeltiesdag, een jaarlijks terugkerend evenement in het museum, om de nieuwe tentoonstelling te promoten. Dit jaar is dat “Op Sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn” en gaat over het buurthuiswerk van de laatste 50 jaar. Dat klinkt heel saai en oubollig, maar is het niet!
De opzet van deze dag is iets anders dan voorgaande jaren. Omdat de kar van het jaar de kleine bakkerskar is, staat het bakken deze dag centraal. Naast de wedstrijd cakebakken zijn er nog een paar activiteiten. Karin Kisteman heeft een winkel met heel veel verschillende meelsoorten. Zij heeft het e.e.a. gebakken u mag proeven. Kinderen (maar ook volwassenen) mogen brood aan een stok bakken boven een vuurtje. Annette Zantingh van Flori-Zant staat er met bloemen en planten. En natuurlijk ontbreken onze eigen gebakken knieperties niet.