1

Beleef de lente in het donker!




Beleef de lente in het donker!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De lente is alweer een tijdje geleden aangebroken en we kunnen weer volop genieten van het lekkere weer. Wat doe jij het liefst dit seizoen? Hier, de collega’s bij het muZIEum, brengen we onze tijd graag door in de tuin! En daarom hebben wij een leuke activiteit bedacht die ervoor zorgt dat je de lente zelfs binnen kunt beleven, maar wel zoals je van ons gewend bent: in het pikkedonker!

Tuinieren in het donker

Hoe werk je in de tuin als je blind of slechtziend bent? Hoe pak je dat aan? Bij het muZIEum kun je het in de meivakantie gaan ervaren! Zoek de tafel en tuinstoelen bij elkaar en plant de bloemen in de juiste bak. Samen met een blinde of slechtziende gids ga je de muZIEumtuin in en ervaar je het buitenleven, maar dan zonder iets te zien. De gids is dé ervaringsdeskundige en kan je hier van alles over vertellen.

Ervaar het zelf

Deze lenteactiviteit is een leuke aanvulling op een van onze andere belevingen. Je kunt kiezen voor een donkerbeleving waar je gaat ervaren hoe het is om blind te zijn in het dagelijks leven, of hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht. Verder kan deze leuke groene activiteit ook nog een aanvulling zijn op Expeditie ribbelroute. Hier neemt je slechtziende gids je mee door de binnenstad van Nijmegen en kun je gaan ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

Kijk voor meer informatie over deze activiteit op www.muzieum.nl/meivakantie

 Bezoek muzieum.nl

Beleef de lente in het donker!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.