1

Ellen Davidzon Expositie - SURFING LIFE -


-advertentiepositie-



Ellen Davidzon Expositie - SURFING LIFE -

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kunstschilderes Ellen Davidzon toont eind mei haar nieuwste werken tijdens de expositie ‘Surfing Life’. De schilderijen vormen stuk voor stuk een metafoor voor het leven met al haar voor- en tegenspoed. De mens is als een surfer die de onvoorspelbare golven van de zee probeert te bedwingen; het leven is vallen en opstaan. Vanaf 24 mei zijn de werken te zien in de popup galerie aan de Prinsengracht.

STRAND EN ZEE Ellen Davidzon zit al 18 jaar als zelfstandig opererend beeldend kunstenares in het vak. De Waddeneilanden waar zij al sinds haar jeugd vele vakanties doorbrengt, vormen een belangrijke inspiratiebron. Ook haar woonplaats Amsterdam toont zij graag in haar werken. Het gemoedelijke sfeertje langs de grachten, het ochtendzonnetje dat door de bladeren aan de bomen schijnt en de bedrijvigheid op de terrassen spelen geregeld een hoofdrol in haar schilderijen. “Die speciale momenten, zoals het schaatsen op de Prinsengracht of een biertje op ‘t dak van een woonboot… Die emotie van zo’n moment probeer ik vast te leggen in olieverf.”


VOLWASSEN STIJL “BOUNDARIES” De stijl van Ellen heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld. De impressionistische-figuratieve stijl heeft een vervolg gekregen. “Ik werk duidelijk nog met hetzelfde palet als de impressies van strand, zee en Amsterdam, maar met een diepere laag, met abstracte vormen, vervaagde kleurvlakken en met andere materialen dan alleen olieverf. Het is nog meer ‘van binnenuit’ waar het beeld ontstaat. Om het proces te benadrukken werk ik daarbij op de achterkant van het linnen schilderdoek.”

 Bezoek www.ellendavidzon.nl

Ellen Davidzon Expositie - SURFING LIFE -
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.