Dienders en deugnieten


-advertentiepositie-



Dienders en deugnieten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek in het Pinksterweekend dat het in het buitenmuseum nóg duidelijker is dat het leven rond de Zuiderzee van honderd jaar geleden niet altijd gemakkelijk was. Oók niet voor kinderen. Terwijl vader met gevaar voor eigen leven op zee was, hield moeder het gezin draaiende. En de kinderen moesten natuurlijk meehelpen!

Steek dus samen de handen uit de mouwen in een huishouden van vroeger en merk waarvan je allemaal vuile handjes kunt krijgen. Of… ontdek eens welk kattenkwaad kinderen vroeger uithaalden! Want hoewel ze vroeger heel hard mee moesten werken, vonden kinderen ook echt wel eens tijd voor ‘beursje trekken’ met een portemonnee aan een touwtje, ‘deurmat verwisselen’ of ‘turf- en touwrestjes pikken’. Maar oh wee als de veldwachter of diender je betrapte! Of die buurvrouw van verderop… Kun jij ongestraft jouw kattenkwaad uithalen? Ben jij snel en handig genoeg? Of word je toch betrapt?

Kruip in de huid van een kind uit 1919 en ga naar de huizen van Zoutkamp, het Vissersdorp en Urk, de stoomwasserij, de touwslagerij en de borstelmakerij waar verschillende kattenkwaadopdrachten voor jou klaar liggen. En wie weet, misschien ben jij de veldwachter te slim af!

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Dienders en deugnieten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.