Deze zomer staat het Atrium Den Haag in het teken van Haagse strandfoto’s. Stichting Atrium City Hall heeft de Haagse (straat)fotografen Giedo van der Zwan, Sandra Uittenboogaart en Annette van Soest benaderd om hun beste Haagse strandfoto’s te tonen van 15 juli t/m 9 augustus in het Atrium van het Stadhuis.

Giedo van der Zwan (1967)
Giedo van der Zwan is opgegroeid in Scheveningen en zijn familie komt ervandaan. Hij is al 40 jaar actief als fotograaf, maar ontdekte de straat pas een paar jaar geleden. In 2017 startte hij zijn langjarige project op Scheveningen: ‘Pier to Pier’. In 2018 verscheen onder die naam zijn eerste boek dat verkrijgbaar is bij diverse musea en boekwinkels. De tweede helft van 2017 exposeerde hij gedurende een half jaar op het bovendek van De Pier.
‘Pier to Pier’ gaat over de 2,5 kilometer strand en boulevard tussen het noordelijk havenhoofd en De Pier en brengt de Scheveningse badcultuur in beeld.
Meer dan 200.000 mensen bekeken dezelfde foto’s in Scheveningen die nu in het Atrium Den Haag worden tentoongesteld.

www.giedovanderzwan.com
www.instagram.com/giedovanderzwan
www.facebook.com/giedo.vanderzwan

Sandra Uittenbogaart (1975)
Sandra Uittenbogaart is een veelzijdige Haagse fotografe die de wereld het liefst door de lens verkent. Gezegend met een goed oog voor compositie, licht en kleur legt ze treffend en zonder opsmuk vast wat haar fascineert: het dagelijkse straatleven in een grote stad. Ze komt regelmatig aan de kust waar ze zich iedere keer weer laat verrassen door de diversiteit aan achtergronden en culturen die daar samenkomen; van heel Haags tot heel Hagenees. Als fotograaf is ze onopvallend en gaat ze op onder de mensen. Met een kleine camera struint ze vele kilometers langs strand en boulevard en toont ze ons een tijdsbeeld van de mens in al zijn verscheidenheid, vaak met een knipoog gebracht.
In 2018 bracht ze haar eerste fotoboek uit, getiteld: “Scheveningen: badplaats in beeld”, dat te koop is in een groot aantal Haagse boek- en museumwinkels. Momenteel werkt ze aan een tweede fotoboek over Den Haag.
www.sandrauittenbogaart.nl
www.instagram.com/sandra_uittenbogaart/
www.facebook.com/sandrauittenbogaart

Annette van Soest (1976)
Annette van Soest is journalist, radio- en podcastpresentator en fotograaf. Centraal in haar werk staan mensen in relatie tot hun omgeving. Met haar camera wil ze verstilde momenten in het drukke stadsleven vangen. Daarbij zoekt ze bewust niet naar de pose, maar naar het onbewaakte moment. Haar fotografie lokt de kijker uit zijn eigen verhaal te maken. Annette is autodidact. In 2018 selecteerde GUP Magazine, een platform en tijdschrift voor conceptuele fotografie, haar als “New Dutch Photography Talent 2019”. Ook exposeerde ze in Londen als finalist van de SPi Street Awards 2018.
www.annettevansoest.nl
www.instagram.com/net_ster
www.facebook.com/annette.vansoest.7

#haagsestrandfoto #scheveningen #beachlife #strandindestad #haagsestraatfotografie #depier #denhaag #aanzee #zomerexpo