Stallerhof
Over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen. Locatietheater dat de menselijke ziel in een paar streken blootlegt.

Stallerhof is de opvolger van de voorstelling Onder het Melkwoud, die vorig jaar te zien was op Karavaan Festival. Stallerhof wordt gemaakt door hetzelfde artistieke team van Afslag Eindhoven met opnieuw live muziek van Woody Veneman. Op bijzondere locaties brengt Afslag Eindhoven voorstellingen over mensen in een vaak verontrustende wereld vol grote, doordenderende ontwikkelingen.