Van maandag 12 augustus t/m zondag 8 september 2019 is de tentoonstelling Naar Holland. Repatriëring, migratie of vlucht? te zien in het Atrium Den Haag.

Naar Holland is ontwikkeld door designbureau Making Waves in opdracht van de Tong Tong Fair. De tentoonstelling was vorig jaar te zien op de 60e Tong Tong Fair en maakte toen diepe indruk. De tentoonstelling gaat over de repatriëring van Indo-Europeanen in de periode 1952–1956 en richt zich op de vraag waarom deze Nederlanders naar Nederland vertrokken.

Indo-Europeanen
Naar Holland gaat over de repatriëring van Indo-Europeanen in de periode 1952–1956. Waarom verruilden deze Nederlanders moederland Indonesië voor vaderland Nederland? Waren zij repatrianten, migranten of vluchtelingen?

Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Zij zijn een actuele mix van Oost en West, altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijven zij de Indische cultuur ontwikkelen. De Tong Tong Fair: inspirerend, relaxed en gastvrij. Sinds 1959!
www.tongtongfair.nl

Making Waves
Making Waves is een designbureau in Den Haag. Het wordt gerund door een enthousiast team van ontwerpers met sterke ambities en doelen. Zij willen graag uitblinken in kwaliteit en originaliteit en verliezen nooit oog voor detail. Onze expertise op het gebied van ontwerp en communicatie helpt onze klanten hun boodschap op de best mogelijke manier over te brengen. Van brainstorm tot eindproduct, we creëren websites, (nieuwe) mediacampagnes, huisstijlen en tentoonstellingen.
Onder onze klanten vindt u overheidsinstanties en NGO's, festivals en non-profit organisaties, samen met een score van grotere en kleinere bedrijven en organisaties.
www.makingwaves.nl

Nationale Herdenking 15 auguatus 1945
Deze tentoonstelling is te zien rondom de Nationale Herdenking dat jaarlijks op 15 augustus wordt gehouden. Op die datum kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag wordt ieder jaar bij het Indisch Monument in Den Haag álle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan.
www.15augustus1945.nl

Tentoonstelling Naar Holland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.