Op zondag 26 mei is de jaarlijkse Inspiratiedag op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De bijzondere tuin van het ontvangsthuis wordt omgetoverd tot een informatiemarkt met uitvaartverzorgers, uitvaartfotografen en diverse organisaties op het gebied van rouw- en verliesverwerking. Ook zijn er stands met leveranciers van producten rondom de groene uitvaart. Daarnaast kunt u diverse lezingen en een korte filmpresentatie bijwonen.

Tijdens de informatiemarkt zijn er doorlopend demonstraties van ambachten. Achter het ontvangsthuis is er een demonstratie boomslepen met Belgische trekpaarden.
Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Er is een rondleiding van houtvester Eric over vogels en een natuurwandeling door bioloog Cees Roozendaal.

Annetje Braat geeft een spirituele wandeling en een rondleiding door de Rituele Plantentuin. Daarnaast zijn er elk half uur rondleidingen over de natuurbegraafplaats.

Het geheel wordt omlijst met muziek, u kunt op een prachtige locatie op het Heiderondje luisteren naar violiste Elizabeth Cats, en het New Life Choir ( Syrisch Vluchtelingenkoor).

Kijk voor het volledige programma op www.hilligmeer.nl/inspiratiedag