De expositie I Love Hiphop Festival – door de jaren heen, die van 15 t/m 28 juni in het Atrium Den Haag is te zien, staat geheel in het teken van I Love Hiphop festival. Vanaf 2009 tot heden zorgt de organisatie voor een breed spectrum aan artiesten uit de hiphop cultuur. Het festival vindt altijd plaats in Den Haag en is van een eendaags festival naar een meerdaags event gegroeid.
I Love Hiphop zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van de hiphop cultuur (de elementen: breakdance, graffiti, dj en rap) allemaal worden vertegenwoordigd door artiesten uit binnen- en buitenland. Belangrijk onderdeel is het Haags talent op gebied van de elementen. Hier maakt I Love Hiphop altijd ruimte voor in het programma en er wordt ook gezorgd voor vele mogelijkheden dat de talenten de professionals kunnen ontmoeten en er kennis uitgewisseld wordt. I Love Hiphop vindt kwaliteit erg belangrijk en heeft door de jaren heen ook een vooruitstrevende programmering gehad. Bijvoorbeeld Boef, Josylvio, Broederliefde maar ook de Haagse Mula B stonden al ruim voordat zij landelijk doorbraken op het festival.

Het ontstaan van I Love Hiphop
Het festival begon als een samensmelting van verschillende events van Stichting Aight en muziekoefencentrum Musicon. Musicon organiseerde sinds het jaar 2000 “Hague Hiphop” waarin voornamelijk rappers en DJ’s centraal stonden. Aight organiseerde sinds 1998 “Bomb The Planet”, een jaarlijks graffiti event, waar graffiti schrijvers hun kunsten vertoonden.
Het breaking (ook bekend als breakdance) event “Jammin On Beat” was de eerste samenwerking tussen de organisaties en groeide uit van een onderdeel van de “Block Party” van Musicon en werd geprogrammeerd door Aight. Jammin On Beat groeide uit van onderdeel van de Block Party en lokaal evenement in de Bazart tot een geliefd breaking event met internationale voorrondes maar de finale altijd in Den Haag.
In 2009 ontstond het idee om deze drie succesvolle events te combineren tot één groot Haags hiphop festival en zo geschiedde…

Expositie
In deze expo zijn beelden, promotie materiaal en video’s uit de afgelopen 10 jaren I Love Hiphop festival te zien. Veel materiaal is nog nooit eerder vertoond en geeft u een kijkje in de wereld van de hiphop. De expo bestaat uit 2 wanden die doen denken aan oude New Yorkse metro’s met graffiti. De organisatie heeft deze speciale vormgeving bedacht om de aandacht te trekken en interesse te wekken. Het idee is uitgewerkt en gebouwd door street/tape artist Micha de Bie.

I Love Hiphop 2019
In 2019 is er ook weer een vijfdaagse editie van I Love Hiphop. Deze vindt plaats van 26 t/m 30 juni op diverse plekken in Den Haag (Grey Space, Filmhuis Den Haag, De Nieuwe Kerk, theater De Vaillant, Haags Hiphop Centrum, De Zwarte Ruiter, Paardcafé, Zuiderpark en de Zeta).

Highlights van het festival in De Nieuwe Kerk zijn optredens van Jeru the Damaja (USA), Willie the Kid (USA), DJ Kypski, Gorilla Nems (USA) en DJ Worm (RedBull 3style kampioen uit Rusland). Ook de breakdance battles in de kelder van De Nieuwe Kerk zijn altijd spectaculair!
Daarnaast is de Haagse premiere van de documentaire over KBTR, een in geheimzinnigheid gehulde street artist en zijn er in theater de Vaillant optredens van onder andere 3Robi, Ashafar en een hele hoop lokaal talent.

Voor meer informatie over I Love Hiphop en het totaal programma van de vijf dagen, kijk op de website: www.ilovehiphop.nl.