‘Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH’ op vrijdag 24 mei om 17:00

De stad is een pareltje rijker. Onlangs is er in Watergraafsmeer een nieuwe en bijzondere plek geopend waar creatieven werken en buren welkom zijn in "De Buurtkamer" voor workshops, tentoonstellingen, een inloopspreekuur en andere activiteiten: Broedplaats KOCH. Op vrijdag 24 mei 2019, openen we deze broedplaats op feestelijke wijze voor de buurt en stad.

Stichting Urban Resort heeft in de winter van 2018, op de begane grond, aan het Robert Kochplantsoen in Watergraafsmeer, deze kleinschalige (buurt)broedplaats ontwikkeld.
Een broedplaats waar zo’n 30 verschillende kunstenaars en creatieve ondernemers kunnen werken, startende ondernemers uit de buurt de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen, en waar kleinschalige culturele evenementen en activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd. De broedplaats dient, samen met de overige verdiepingen, de komende 20 jaar, een mix van functies, voor ouderen en jongeren, voor wonen en werken, en incidentele (buurt)programmering.

Voorzitter van stadsdeel Oost, Ivar Manuel, zal de broedplaats officieel openen. De creatieven laten, met het gevarieerde programma ‘Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH’ zien waarom deze broedplaats de nieuwste verborgen parel van de stad is. In elk hoekje van de broedplaats valt iets te ontdekken waarbij er telkens op een ander zintuig ingespeeld wordt. Er worden workshops tekenen, keramiek en leer gegeven, werk tentoongesteld, verhalen verteld en er kan gedanst worden op live dj’s en muziek.

Ook kun je op reis langs diverse ateliers waar je steeds op andere wijze iets beleeft of op een spannende geblindeerde tour door de buurt. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Werk bijvoorbeeld mee aan de grootste tekening van de buurt of leer interviewen tijdens een speciale workshop.

Het openingsprogramma ‘Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH’ is onderdeel van de programmareeks ‘Urban Unfolds’. Een programmareeks van Stichting Urban Resort in samenwerking met makers uit de broedplaats. Elk programma heeft een eigen onderwerp, maar neemt je altijd mee op een verrassende reis langs diverse kunstenaars, collectieven en andere creatieven in hun intiemste ruimte: het atelier. Stap in de wereld van de kunstenaar en ontdek het werk en de maker op persoonlijke wijze.