Hemelvaartsdag




Hemelvaartsdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom met Hemelvaart naar huis Verwolde!

Met Hemelvaartsdag zijn wij geopend. Op donderdag 30 mei ben vanaf 11.00 uur van harte welkom in onze theeschenkerij. Met een beetje geluk is het heerlijk weer en neem je plaats op het terras! Ook vandaag kun je bij Huis Verwolde veel doen:

Rondleiding
Met een gids kun je de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en eerste verdieping bekijken. Een rondleiding voert onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, ingerichte (slaap)kamers, de originele bibliotheek en kinderkamer. Onze rondleidingen starten om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Onrust in het onderhuis
In het onderhuis word je meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927. Het onderhuis kun je op eigen gelegenheid bekijken en is ook ontzettend leuk voor kinderen. Openingstijden onderhuis: van 11.00 tot 17.00 uur.

Tuin en park
Juist nu is het genieten in de tuin en park rondom het huis; met de bloeiende rhododendrons en knallende kleuren in de borders heb je heel wat te zien. Maak een wandeling langs de bijzondere bomenpad of wandel naar de Dikste boom.

 Bezoek www.glk.nl

Hemelvaartsdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.