Genieten van de fleurige kleurrijke zomerse bloemenpracht.

De zomerbloemen staan in volle bloei. Overal zijn kleurrijke lekker geurende bloemen te zien. Tijdens de wandeling van woensdag 10 juli lopen we eerst door het Wisselse Veen, een gebied dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is. Hier bloeien zeldzame planten die het op schrale grond goed doen, zoals zonnedauw en moeraswolfsklauw. Maar er zijn plantensoorten die het met nóg minder voedingsstoffen afkunnen. Die zien we tijdens de wandeling langs de vennen van de Tongerense Heide. Door gericht beheer is in de afgelopen 25 jaar het aantal zeldzame soorten in dit gebied toegenomen. Ook zijn deze soorten nu over een groter gebied te vinden. Zo groeien hier tegenwoordig de zeldzame witte en bruine snavelbies. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: trek waterdichte schoenen of laarzen aan.
Startlocatie: de parkeerplaats van Geldersch Landschap & Kasteelen Tongerense Heide / Wisselse Veen. De parkeerplaats ligt bij de kruising tussen de Veenweg en de Boerweg, ca. 100 m vanaf kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe.
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 of Anja Kwakkel, tel. 06 25488561.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur

Zomerbloemenwandeling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.