Between

BETWEEN | performance is een zintuigelijke beleving. De kerk is het podium waar publiek samenvloeit met kunst, kerk, licht, dans en klank. In de avond, wanneer licht en donker elkaar raken, ademt de kerk het lege moment tussen stilte en geluid, hoog en laag, heden en verleden, leven en dood. Tijdens deze bijzondere performances worden de bezoekers begeleid door de kerk. Publiek beweegt in kleine groepjes langs op de kerk geïnspireerde kunstwerken en de dansers. Vocalisten zingen klank-geïnspireerd op de situatie ter plekke. Intussen verandert het licht, dat bepaalt mede de sfeer en dus je beleving van dit bijzondere evenement.

Om alle sensaties optimaal te kunnen ervaren, vragen wij je de schoenen uit te trekken, zodat je ook de vloer goed kunt voelen. Te koud? Neem dan dikke sokken of sloffen met een zachte zool mee. Tijdens de uitvoering zul je soms staan, soms zitten, soms lopen.

BETWEEN | expositie. Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren op de architectuur, de ruimte, de historie, religie en het licht van en in de Sint Maartenskerk en vertalen hun persoonlijke beleving ervan in hun werk. Gedurende het gehele Cultuurfestival Bommelerwaard (tot 1 september) zijn deze werken te zien tijdens de openingsuren in de Sint Maartenskerk. Toegang expositie is gratis.

Between

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.