De Vleermuisbunker bij Wassenaar


-advertentiepositie-



De Vleermuisbunker bij Wassenaar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een tocht door de donkere, koele gangen van de Vleermuisbunker. Een mooi voorbeeld hoe de cultuurhistorie van de Atlantikwall en natuur

Durf jij ondergronds te gaan in Vleermuisbunker Wassenaar? Wandel dan mee met de gids van Staatsbosbeheer en waan je in sferen van de grillige Tweede Wereldoorlog. Een tocht door de donkere, koele gangen en kamers van het bunkerstelsel van de bunker. Deze plek is een mooi voorbeeld hoe de cultuurhistorie van de Atlantikwall en natuurbescherming samen gaan: vele vleermuizen vinden hier namelijk een plek om de winter door te komen. Let wel, in het excursieseizoen zijn er geen vleermuizen te zien, die zijn naar hun zomerverblijven. De gids vertelt je er alles over.

Bunkerdag

De eerste excursie valt op de landelijke Bunkerdag. Op deze dag zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open voor publiek. Meer informatie vindt je op de website www.bunkerdag.nl.

  • Startlocatie: Wassenaarseslag 29, 2242 PG Wassenaar. Neem aan het eind van de rotonde Wassenaarseslag het fiets-en wandelpad richting Scheveningen. Na 300 m rechts ligt de ingang van de bunker, waar de gids staat.
  • Kleed je warm aan en trek stevige schoenen aan
  • Neem je zaklamp mee
  • Let op: geen toilet aanwezig
  • Niet geschikt voor mindervaliden vanwege trappen bij ingang bunker
  • Honden niet toegestaan
  • Eerst een lekkere strandwandeling maken? Haal een juttas bij strandpaviljoen de Badmeester en verdien zelf een tweede kaartje met een volle juttas!

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

De Vleermuisbunker bij Wassenaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.