Expeditie Zuiderwaterlinie

Expeditie Zuiderwaterlinie 19-29 juni is de Brabantse elfstedentocht van Bergen op Zoom naar Grave

Van 19 t/m 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie. Ontdek al wandelend de elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave.

Wandeltochten van verschillende afstanden
Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie kiezen deelnemers dagelijks tussen een langeafstand-etappe (gemiddeld 20 km) of een kortere recreatieve wandeling (gemiddeld 10 km). Wie kiest voor de lange afstand kiest voor de groene omgeving. Wandelaars die aansluiten bij de kortere etappes verkennen de Zuiderwaterlinie in groepsverband. D ideale gelegenheid om samen het verhaal van de Zuiderwaterlinie te horen, te zien en te beleven. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een van de tochten of om zelfs de volledige Expeditie uit te wandelen.

Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt
Expeditie Zuiderwaterlinie is meer dan alleen een wandeltocht. Onderweg vertellen gidsen over de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie en is er aandacht voor het landschap. Ook aan cultuur wordt gedacht. Voor elke etappe zijn samenwerkingen opgezet met lokale heemkundekringen, gildes, fanfares en/of verenigingen. Aan het eind van elke etappe komen de deelnemers van beide routes samen, om gezellig af te sluiten met wat muziek of een voorstelling.

Expeditie Zuiderwaterlinie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.